Kakšno je bilo vzdušje na tekmi v Kopru? VIDEO

Tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kopru je bila v marsičem presežek in delček tega navdušenja, širine organizacije smo zabeležili s pomočjo kamere. 
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Začetek septembra je v Kopru vedno živahno, a letos je bilo v okolici Plezalnega centra Koper še malce bolj kot ponavadi. Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju je na Obalo privabila več kot 7 tisoč navijačev, ki so spodbujali slovenske in tuje športne plezalce. 
Planinska zveza Slovenije je v sodelovanju z Mestno občino Koper pripravila izjemen dogodek, ki je bil dva dni nabit s pozitivno energijo, z izjemnim vzdušjem in veselimo se vseh novih športnih plezalcev, kajti plezanje je res lep šport. 
Snemalec in montažer Peter Vrčkovnik je dvodnevno vzdušje ujel v svojo kamero. Posnel pa je tudi osebe, ki pogosto ostanejo izven dosega kamere, a so izredno pomembne za dobro izvedbo športnega dogodka.

1. video

V petek je poleg kvalifikacij na steni na atletskem stadionu potekala Mini olimpijada.2. video

Pred večernim polfinalnim nastopom smo zaslišali plezalce o vtisih dogajanja, o smeri, trenerja Domna Švaba o tem, kaj počnejo plezalci pred tekmo, fotografa Grego Valančiča o kakovosti dobre športne fotografije. Posneli smo Janjino polfinalno tekmo, ko je edina priplezala do vrha.3. video

Tomo Česen je pri organizaciji tekem svetovnega pokala v Sloveniji že od samega začetka, torej od leta 1996. Kaj je največji izziv pri tako velikem dogodku?4. video


Poljak Adam Pustelnik je bil vodja postavljavcev smeri na tekmi v Kopru. Poleg njega sta bila še dva postavljavca, ki ju je poleg njega predlagala Mednarodna zveza za športno plezanje, to sta bila  Američan Brad Weaver in Španec Sergio Verdasco ter še trije slovenski postavljavci, in sicer Dominik Fon, Miha Hribar in Luka Mužar. Kakšna je idealna smer? Kako se postavljalci lotijo postavitve smeri?5. video

Večerni finale z zmago Luke Potočarja in drugim mestom Janje Garnbret. Ob podelitvi medalj najboljšim sta se pomešala smeh in solze. Gorazd Hren nam je po tekmi ves navdušen pohvalil uspehe svojih plezalcev.
Barbara Gradič OsetGeneralni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji