Dobrodošli v Kopru!

Koper velja za eno najstarejših slovenskih mest z bogato zgodovino, ki sega v srednjo bronasto dobo. Obiskovalci lahko mediteransko mestece odkrivajo skozi številne čudovite palače iz beneškega obdobja, cerkve ter številne slikovite trge in uličice.

Mesto obdaja razgibano zeleno podeželje, ki je dom številnim naravnim znamenitostim, kot so manjši slapovi, naravni kamniti mostovi, spodmoli in celo kraške jame. Prav tako je koprsko podeželje prepleteno s številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi, skrivnostnimi cerkvicami, utrdbami in gradovi.

Tako mesto kot podeželje ponujata veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Destinacija Koper namreč velja za aktivno turistično destinacijo, ki ima veliko zanimivih kolesarskih ter sprehajalnih poti, naravnih plezalnih sten, prav tako pa jo odlikujejo tudi odlična lokalna gastronomska ponudba, nepozabna doživetja in številne prireditve.

Nekaj idej za preživljanje časa in raziskovanje mesta:

- Doživetja v destinaciji Koper: visitkoper.si/dozivetja
- Prenočite v Kopru - izbirajte med hoteli, hostli, apartmaji, zasebnimi sobami, turističnimi kmetijami ali kampom: visitkoper.si/ponudniki
- Dogodki in prireditve poskrbijo, da v ni Kopru nikoli dolgčas. Preverite aktualne dogodke na visitkoper.si/prireditve
- Za šport in rekreacijo je v destinaciji Koper odlično poskrbljeno: visitkoper.si/kaj-poceti-v-kopru/sport

Več na www.visitkoper.si

Stopite v stik s Koprom:

Dvorana Zlato polje


Sponzorji in partnerji

Generalni sponzor

Veliki sponzor

Soorganizator


Sponzorji


Partnerji