Janja in Luka vabita na septembrsko tekmo

26. tekma svetovnega pokala v športnem plezanju bo letos v Kopru na novi plezalni steni Plezalnega centra Koper - Plus Climbing. 2. in 3. septembra bodo na Obali največja imena športnega plezanja, med njimi tudi Janja Garnbret in Luka Potočar.
Foto: Nace Boskovič
Člani slovenske reprezentance v športnem plezanju so v začetku avgusta prvi preizkusili novo steno Plezalnega centra Koper - Plus Climbing in naredili prvi uradni trening pred odhodom na evropsko prvenstvo v München. Po njihovih prvih odzivih sodeč so bili nad samo steno navdušeni, prav tako so navdušeni, da je sedaj mogoče na enem mestu trenirati olimpijsko kombinacijo balvanov in težavnosti, saj stena z zdajšnjim plezalnim centrom združuje discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja.

NCE02819

Četudi je pred tekmovalci sedaj pretižno evropsko prvenstvo v športnem plezanju, komaj čakajo tekme 2. in 3. septembra v Kopru. Olimpijka Janja Garnbret, ki je na slovenski tekmi svetovnega pokala prvič nastopila leta 2015 v Kranju in dosegla tretje mesto, se veseli tekme na posebnem prizorišču v Kopru.

Povabilo Janje Garnbret na septembrsko tekmo
Luka Potočar je na članski tekmi svetovnega pokala v Sloveniji nastopil leta 2017. Takrat se mu ni uspelo prebiti v polfinale, a lani mu je uspelo v Kranju osvojiti srebrno medaljo.

NCE02587

Povabilo Luke Potočarja na septembrsko tekmo
Obiskovalci tekme lahko pridete do brezplačnih vstopnic. PRVA, ki je od leta 2018 generalni sponzor reprezentance v športnem plezanju, namreč v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije omogoča obiskovalcem do 31. avgusta brezplačno vstopnico za dogodek. Na spletni strani navrhu.prva.si z osebnimi podatki izpolnite spletni obrazec in brezplačna vstopnica za veličastni dogodek je vaša.

NCE02607_Edit

Če v promocijski akciji za brezplačne vstopnice ne bi želeli sodelovati, a si vseeno želite najboljše plezalce videti v živo, potem lahko vstopnico kupite na prodajnih mestih Eventima. Cena enotne vstopnice za celotno tekmovanje (petek in soboto) znaša 20 evrov. Cena vstopnice za člane Planinske zveze Slovenije in prebivalce Mestne občine Koper znaša 15 evrov.

PRVA_ZAV_SP_KOPER_2022_BANNER_1920x1080px

Barbara Gradič Oset
Foto: Nace Boskovič


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji