Mini olimpijada: 11 poligonov, 500 otrok in brezmejno navdušenje nad športom

V času, ko se svet vse bolj zaveda pomena športa za zdravje in razvoj otrok, je mini olimpijada postala nepogrešljiv dogodek v naši skupnosti. Tudi letos se je v dopoldanskem času ob tekmi svetovnega pokala znotraj projekta Mini olimpijada združilo 500 otrok iz različnih šol Mestne občine Koper. Ta dogodek ne le spodbuja zdrav način življenja, temveč tudi navdušuje otroke nad športom, jih uči ekipnega duha in vztrajnosti ter krepi medsebojne vezi.
Foto: Andraž Purg
V projektu Mini olimpijada, ki je namenjen spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju prostega časa, je v spremljevalnem programu tekme svetovnega pokala Koper 2023 sodelovala tudi Športna zveza Koper.
Na atletskem stadionu se je na 11 poligonih, ki so bili plezalno obarvani, preizkusilo 500 otrok s 7 koprskih šol. Na poligonih so preverili svoje sposobnosti ravnotežja, znanja vozlov, držanja na oprimkih in uporabe opreme za plezanje.

IMG_9041

Mini olimpijada se lahko pohvali s široko paleto športov, ki jih otroci lahko preizkusijo. Naši najmlajši športniki se lahko preizkusijo v raznolikih športih. To omogoča otrokom, da odkrijejo svoje strasti in talente, ki bi jih morda sicer spregledali.
Vsak poligon na mini olimpijadi je prilagojen določenemu športu in nudi otrokom možnost, da se izkažejo na svojem področju. 
Mini olimpijada ni le športno tekmovanje, ampak tudi priložnost za otroke, da se naučijo pomembnih življenjskih lekcij.

IMG_9303

Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot del ekip, kar jih uči sodelovanja, timskega dela in solidarnosti. Otroci se učijo, kako premagovati poraze in slaviti zmage s spoštovanjem. Poleg tega ta dogodek spodbuja zdrav način življenja in telesno aktivnost, kar ima dolgoročno pozitiven vpliv na otrokovo fizično in duševno zdravje.
Mini olimpijada je več kot le športni dogodek; je priložnost za otroke, da se zaljubijo v šport, razvijajo življenjske veščine in se povezujejo z vrstniki. Ta dogodek spodbuja zdrav način življenja, športno navdušenje in medsebojno spoštovanje. Upajmo, da bodo takšni dogodki postali zgled za druge skupnosti in da se bo ljubezen do športa prenašala z generacije na generacijo.

MIni olimpijada poteka podobno kot prava, po olimpijskem protokolu. Najprej je zaigrala himna, na prizorišču je nato prišla  olimpijska zastava in bakla, nato je eden izmed udeležencev prebral olimpijsko prisego. Vsak udeleženec je prejel diplomo kot zahvalo za sodelovanje. 
Sponzor spremljevalnega programa je podjetje Luka Koper.
koper

Barbara Gradič Oset
Foto: Andraž Purg

Fotogalerija


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji